Pranešimai

Krevečių užkandėlė su "Sweet Chilli" padažu

Vaizdas
Reikės: 250g. šviežių krevečių (su uodegėlėmis) 150g filo tešlos * 100g. sviesto 3 v.š. sezamo sėklų 100 g. "Sweet Chilli" padažo ** Krevetes nuplauti su šaltu vandeniu. Išėmus filo tešlą iš pakuotės, kad ji neišdžiūtų, pridenkite ją rankšluosčiu, kol dirbsite su vienu lakštu. Lakštą perjpaukite i 4 dalis. Lakštus pertepkite plonu sluoksniu lydytu sviestu. Viršutinio filo tešlos lakšto sviestu teoti nereikia. Tuomet paruoštą 4 sluoksnių lakštą supjaustykite i mažesnius gabalėlius ir suvyniokite po vieną krevetę, tačiau uodegėlę palikite neapvyniotą. Visas, šitaip, paruoštas krevetes patepkite sviestu, apibarstykite sezamo sėklomis ir dėkite į kepimo popieriumi (ar folija) išklotą skardą. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros. Kepkite apie 15 - 20 min., kol paviršius gražiai pagels. Patiekite dar šiltas krevetes su "Sweet Chilli " padažu. Skanaus! * Kas tai yra filo tešla galite pasiskaityti čia - "Filo tešla" . Bei dar vienas vert...

Kiaulienos kepsnys su sviestinių pupelių ir chorizo troškiniu

Vaizdas
Porcijos: 4 Trukmė: 40 min. Reikės: Kiaulienos marinatui: 3 v. š. alyvuogių aliejaus 2 a. š. saldžiosios paprikos 1 a. š. kmynų šviežių čiobrelio lapelių (~2 stiebeliai) 2 česnako skiltelės 660 g. kiaulienos (pjaustytos kepsniais) Troškiniui: 250 g. chorizo 1 raudonojo svogūno 2 skiltelių česnako 2 v. š. sauso balto vyno 300 ml. vištienos sultinio 2x400 g. skardinių sviestinių pupelių ( Butter beans ) Dubenyje sumaišyti kartu alyvuogių aliejų, saldžiąją papriką, kmynus, čiobrelius, smulkintą česnaką ir pamarinuoti kiaulienos kepsnius, mažiausiai 10 min. (Tik jokiu būdu nenaudokite druskos). Tuo tarpu galite pasiruošti troškinį. Supjaustyti chorizo griežinėliais ir gilioje keptuvėje pakepinti apie 3-4 min. Įšimti pakepintą chorizo iš keptuvės ir joje pakepinti pusžiedžiais pjaustytą raudonąjį svogūną apie 2-3 min., sudėti česnaką ir dar pakepinti apie 1 min. Įpilti sauso balto vyno ir primažinus ugnį palikti pavirti apie 1-2 min. kol išgaruos alkoholis. Tuomet...

Varškės apkepas

Vaizdas
Reikės: 300 g. varškės 2 kiaušiniai 4 v. š. manų kruopų 1/2 puodelio pieno 3 v. š. cukraus keli lašai romo esencijos Pirmiausia manų kruopas užpilti pienu ir palikti kol išbrinks. Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, sudėti varškę ir viską gerai sutrinti su blenderiu iki vientisos masės (kad neliktų gumuliukų). Supilti išbrinkusias manų kruopas, pagardinti keliais lašais romo esencijos ir viską vėl gerai išmaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Kepti 180°C temperatūroje apie 30 - 40 min. Patiekti su saldinta grietine ar persikiniu jogurtu. Skanaus! Šaltinis Saulėta Virtuvė

Ferrero Rocher

Vaizdas
Reikės: 100 g. riešutinių vaflių (naudojau paprastus vanilinius) 150 g. lazdyno riešutų 300 g. riešutinio kremo (Nutella ar kito panašaus) 150 g. juodojo šokolado 1 v. š. bekvapio aliejaus (kadangi neturėjau tokio, dėjau gabalėlį nesūdyto sviesto) Riešutus apie 10 min. paskrudinti orkaitėje, įkaitintoje iki 180° C temperatūros. Nuvalyti luobeles. Pasilikti apie 30 sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapoti. Vaflius susmulkinti šakute ar rankomis, suberti smulkintus riešutus, sudėti riešutinį kremą ir masę gerai išmaišyti. Suformuoti norimo dydžio rutuliukus (stengiausi daryti panaušaus dydžio, kaip kad yra orginalieji Ferrero Rocher) į vidurį įdedant po vieną riešutą. Lengviausia rutuliukus formuoti vos drėgnomis rankomis (reikia turėti dubenėlį su šiltu vandeniu). Viso turėtų gautis apie 30 - 35 rutuliukus. Paruoštus rutuliukus apie valandą palaikyti šaldytuve, kad sustingtų. Pasiruošti šokoladą. Ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės ištirpdyt...

Marinuotos alyvuogės

Vaizdas
Reikės: 1litras alyvuogių (savo sultyse) alyvuogių aliejaus 5 - 6 v. š. balzaminio acto 1 citrinos (žievėlė tik) 3 skiltelės česnako džiovintų čili (smulkintų) nepilnos saujos kalendros (šviežios) Alyvuoges nusunkti, perpilti į didesnį indą. Užpilti avyvuogių aliejaus (nereikia, kad apsemtų), balzaminio acto. Sudėti nutarkuotą citrinos žievelę, smulkintą česnaką, smulkintus džiovintus čili, bei taip pat smulkiai sukapotą kalendrą. Viską gerai išmaišyti ir palikti porai valandų pasimarinuoti. Tinką naudoti prie visko (mėsos, žuvies patiekalų, salotų ar šiaip kaip papildomą užkandą prie sūrio). Skanaus!

Cezario salotos

Vaizdas
Porcijos: 2 Reikės: 2 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlės 2 batono riekelių 200 g. įvairių salotų lapų 2 v. š. saulėgražų aliejaus (vištienai kepti) 15 - 20 g. tarkuoto Parmezano druskos pipirų Padažui: 2 kiaušinių trynių 6 v. š. alyvuogių aliejaus 1 citrinos sulčių 1 v. š. majonezo 1 a. š. Dijon garstyčių 1 a. š. Vorčesterio padažo 2 skiltelių česnako 50 g. tarkuoto Parmezano druskos pipirų Pabarstyti vištienos krūtinėles druska bei pipirais. Kepti keptuvėje ant silpnos ugnies (iš abiejų pusių) apie 10 - 15 min. Tuo tarpu galima pasiruošti padažą. Dubenyje išplakti 2 kiaušinių trynius, supilti alyvuogių aliejų ir vėl gerai paplakti. Išspausti citrinos sultis, supilti Vorčesterio padažą, sudėti majonezą, garstyčias, smulkintą česnaką, tarkuotą Parmezaną. Viską vėl gerai išpalti. Paskaninti druska bei pipirais. Supilti padažą į padažinę. Iškepusią vištieną supjaustyti juostelėmis. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena, apkepti 2 batonos riekeles. Apkept...

Kaimiškas mėsos pyragas

Vaizdas
Reikės: 500 g. jautienos faršo 2 vidutinio dydžio morkų 1 skiltelės česnako 1 didelio svogūno 1 (250g.) skardinės koncervuotų žirnelių 1 v. š. alyvuogių aliejaus 0.5(200g.) skardinės pjaustytų koncervuotų pomidorų 2 v. š. pomidorų tyrės 300 ml. jautienos sultinio 1 a. š. džiovintų žolelių mišinio (čiobreliai, bazilikas, raudonėlis ir t.t.) 1 a. š. Vorčesterio padažo druskos pipirų Ant viršaus: 1kg. bulvių 2 a. š. Dijon garstyčių 75 g. sviesto 4 v. š. pieno druskos pipirų Įkaitinti keptuvę su trupučių alyvuogių aliejaus, sudėti supjaustytus svogūnus (kubeliais), smulkintą česnaką bei morkas. Kepti ant nedidelės ugnies, kol morkas truputuką suminkštės. Sudėti faršą ir kepti kol mėsa paruduos. Sudėti smulkintus koncervuotus pomidorus, pomidorų tyrę, džiovintų žolelių mišinį, supilti jautienos sultinį bei Vorčesterio padažą. Paskaninti druska bei pipirais. Troškinti uždengus apie 30 min. Baigiant troškinti sudėti koncervuotus žirnelius Tuo tarpu išsivirti bulves. ...