Kaimiškas mėsos pyragas


Reikės:
500 g. jautienos faršo
2 vidutinio dydžio morkų
1 skiltelės česnako
1 didelio svogūno
1 (250g.) skardinės koncervuotų žirnelių
1 v. š. alyvuogių aliejaus
0.5(200g.) skardinės pjaustytų koncervuotų pomidorų
2 v. š. pomidorų tyrės
300 ml. jautienos sultinio
1 a. š. džiovintų žolelių mišinio (čiobreliai, bazilikas, raudonėlis ir t.t.)
1 a. š. Vorčesterio padažo
druskos
pipirų

Ant viršaus:
1kg. bulvių
2 a. š. Dijon garstyčių
75 g. sviesto
4 v. š. pieno
druskos
pipirų

Įkaitinti keptuvę su trupučių alyvuogių aliejaus, sudėti supjaustytus svogūnus (kubeliais), smulkintą česnaką bei morkas. Kepti ant nedidelės ugnies, kol morkas truputuką suminkštės. Sudėti faršą ir kepti kol mėsa paruduos.
Sudėti smulkintus koncervuotus pomidorus, pomidorų tyrę, džiovintų žolelių mišinį, supilti jautienos sultinį bei Vorčesterio padažą. Paskaninti druska bei pipirais. Troškinti uždengus apie 30 min. Baigiant troškinti sudėti koncervuotus žirnelius
Tuo tarpu išsivirti bulves. Sutrinti (kaip darant bulvių košę). Sudėti Dijon garstyčias, sviestą, pieną bei viską gerai išmaišyti. Paskaninti druska bei pipirais.
Patroškintą faršą sudėti į karščiui atsparų indą (naudojau stiklinį). Padengti visą faršą bulvių koše (dedant po šaukštą košės).
Įkaitinti orkaitę iki 190°C temperatūros ir kepti apie 30 min.

Skanaus!

Šaltinis All Recipes

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai