Cezario salotos
Porcijos: 2
Reikės:
2 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlės
2 batono riekelių
200 g. įvairių salotų lapų
2 v. š. saulėgražų aliejaus (vištienai kepti)
15 - 20 g. tarkuoto Parmezano
druskos
pipirų
Padažui:
2 kiaušinių trynių
6 v. š. alyvuogių aliejaus
1 citrinos sulčių
1 v. š. majonezo
1 a. š. Dijon garstyčių
1 a. š. Vorčesterio padažo
2 skiltelių česnako
50 g. tarkuoto Parmezano
druskos
pipirų
Pabarstyti vištienos krūtinėles druska bei pipirais. Kepti keptuvėje ant silpnos ugnies (iš abiejų pusių) apie 10 - 15 min.
Tuo tarpu galima pasiruošti padažą. Dubenyje išplakti 2 kiaušinių trynius, supilti alyvuogių aliejų ir vėl gerai paplakti. Išspausti citrinos sultis, supilti Vorčesterio padažą, sudėti majonezą, garstyčias, smulkintą česnaką, tarkuotą Parmezaną. Viską vėl gerai išpalti. Paskaninti druska bei pipirais. Supilti padažą į padažinę.
Iškepusią vištieną supjaustyti juostelėmis. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena, apkepti 2 batonos riekeles. Apkeptas riekeles supjaustyti kubeliais.
Nuplauti salotų lapus. Į dubenėlius įdėti salotų (ne visas) uždėti dalį pjaustytos vištienos, užberti dalį batono kubelių, po to pabaigti sudėti salotų lapus, likusią vištieną bei batono kubelius. Ant viršaus užberti tarkuoto Parmezano.
Paruoštas salotas bei padažą aptiekti atskirai.
Skanaus!
Šaltinis Žurnalas "Mano Namai"
Reikės:
2 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlės
2 batono riekelių
200 g. įvairių salotų lapų
2 v. š. saulėgražų aliejaus (vištienai kepti)
15 - 20 g. tarkuoto Parmezano
druskos
pipirų
Padažui:
2 kiaušinių trynių
6 v. š. alyvuogių aliejaus
1 citrinos sulčių
1 v. š. majonezo
1 a. š. Dijon garstyčių
1 a. š. Vorčesterio padažo
2 skiltelių česnako
50 g. tarkuoto Parmezano
druskos
pipirų
Pabarstyti vištienos krūtinėles druska bei pipirais. Kepti keptuvėje ant silpnos ugnies (iš abiejų pusių) apie 10 - 15 min.
Tuo tarpu galima pasiruošti padažą. Dubenyje išplakti 2 kiaušinių trynius, supilti alyvuogių aliejų ir vėl gerai paplakti. Išspausti citrinos sultis, supilti Vorčesterio padažą, sudėti majonezą, garstyčias, smulkintą česnaką, tarkuotą Parmezaną. Viską vėl gerai išpalti. Paskaninti druska bei pipirais. Supilti padažą į padažinę.
Iškepusią vištieną supjaustyti juostelėmis. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena, apkepti 2 batonos riekeles. Apkeptas riekeles supjaustyti kubeliais.
Nuplauti salotų lapus. Į dubenėlius įdėti salotų (ne visas) uždėti dalį pjaustytos vištienos, užberti dalį batono kubelių, po to pabaigti sudėti salotų lapus, likusią vištieną bei batono kubelius. Ant viršaus užberti tarkuoto Parmezano.
Paruoštas salotas bei padažą aptiekti atskirai.
Skanaus!
Šaltinis Žurnalas "Mano Namai"
Komentarai
Rašyti komentarą