Ferrero Rocher


Reikės:
100 g. riešutinių vaflių (naudojau paprastus vanilinius)
150 g. lazdyno riešutų
300 g. riešutinio kremo (Nutella ar kito panašaus)
150 g. juodojo šokolado
1 v. š. bekvapio aliejaus (kadangi neturėjau tokio, dėjau gabalėlį nesūdyto sviesto)


Riešutus apie 10 min. paskrudinti orkaitėje, įkaitintoje iki 180° C temperatūros. Nuvalyti luobeles. Pasilikti apie 30 sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapoti.
Vaflius susmulkinti šakute ar rankomis, suberti smulkintus riešutus, sudėti riešutinį kremą ir masę gerai išmaišyti. Suformuoti norimo dydžio rutuliukus (stengiausi daryti panaušaus dydžio, kaip kad yra orginalieji Ferrero Rocher) į vidurį įdedant po vieną riešutą. Lengviausia rutuliukus formuoti vos drėgnomis rankomis (reikia turėti dubenėlį su šiltu vandeniu).
Viso turėtų gautis apie 30 - 35 rutuliukus. Paruoštus rutuliukus apie valandą palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.
Pasiruošti šokoladą. Ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės ištirpdyti šokoladą kartu su aliejumi (sviestu), kaitinant maišyti kol gausis graži vientisa masė. Saldainius po vieną merkti į šokoladą, dėti ant kepimo popieriaus ir leisti šokoladui sustingti (šokoladas greičiau stingsta šaldytuve).

Skanaus!

Šaltinis Kašičica šecera & Prstohvat soli ir Sonatinos Receptai

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai