Krevečių užkandėlė su "Sweet Chilli" padažu


Reikės:
250g. šviežių krevečių (su uodegėlėmis)
150g filo tešlos*
100g. sviesto
3 v.š. sezamo sėklų
100 g. "Sweet Chilli" padažo**


Krevetes nuplauti su šaltu vandeniu.
Išėmus filo tešlą iš pakuotės, kad ji neišdžiūtų, pridenkite ją rankšluosčiu, kol dirbsite su vienu lakštu.
Lakštą perjpaukite i 4 dalis. Lakštus pertepkite plonu sluoksniu lydytu sviestu. Viršutinio filo tešlos lakšto sviestu teoti nereikia. Tuomet paruoštą 4 sluoksnių lakštą supjaustykite i mažesnius gabalėlius ir suvyniokite po vieną krevetę, tačiau uodegėlę palikite neapvyniotą.
Visas, šitaip, paruoštas krevetes patepkite sviestu, apibarstykite sezamo sėklomis ir dėkite į kepimo popieriumi (ar folija) išklotą skardą.
Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros. Kepkite apie 15 - 20 min., kol paviršius gražiai pagels.
Patiekite dar šiltas krevetes su "Sweet Chilli " padažu.

Skanaus!

* Kas tai yra filo tešla galite pasiskaityti čia - "Filo tešla" . Bei dar vienas vertingas video kaip naudotis filo tešla - Kaip naudotis.
** "Sweet Chilli" padažo galite rasti bet kokioje didesnėje maisto prekių parduotuvėje arba kinietiško maisto krautuvėlėse. Jo taip pat galite pasidaryti patys - "Sweet Chilli" padažo receptas (anglų kalba).

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai