Pranešimai

Cezario salotos

Vaizdas
Porcijos: 2 Reikės: 2 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlės 2 batono riekelių 200 g. įvairių salotų lapų 2 v. š. saulėgražų aliejaus (vištienai kepti) 15 - 20 g. tarkuoto Parmezano druskos pipirų Padažui: 2 kiaušinių trynių 6 v. š. alyvuogių aliejaus 1 citrinos sulčių 1 v. š. majonezo 1 a. š. Dijon garstyčių 1 a. š. Vorčesterio padažo 2 skiltelių česnako 50 g. tarkuoto Parmezano druskos pipirų Pabarstyti vištienos krūtinėles druska bei pipirais. Kepti keptuvėje ant silpnos ugnies (iš abiejų pusių) apie 10 - 15 min. Tuo tarpu galima pasiruošti padažą. Dubenyje išplakti 2 kiaušinių trynius, supilti alyvuogių aliejų ir vėl gerai paplakti. Išspausti citrinos sultis, supilti Vorčesterio padažą, sudėti majonezą, garstyčias, smulkintą česnaką, tarkuotą Parmezaną. Viską vėl gerai išpalti. Paskaninti druska bei pipirais. Supilti padažą į padažinę. Iškepusią vištieną supjaustyti juostelėmis. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena, apkepti 2 batonos riekeles. Apkept...

Kaimiškas mėsos pyragas

Vaizdas
Reikės: 500 g. jautienos faršo 2 vidutinio dydžio morkų 1 skiltelės česnako 1 didelio svogūno 1 (250g.) skardinės koncervuotų žirnelių 1 v. š. alyvuogių aliejaus 0.5(200g.) skardinės pjaustytų koncervuotų pomidorų 2 v. š. pomidorų tyrės 300 ml. jautienos sultinio 1 a. š. džiovintų žolelių mišinio (čiobreliai, bazilikas, raudonėlis ir t.t.) 1 a. š. Vorčesterio padažo druskos pipirų Ant viršaus: 1kg. bulvių 2 a. š. Dijon garstyčių 75 g. sviesto 4 v. š. pieno druskos pipirų Įkaitinti keptuvę su trupučių alyvuogių aliejaus, sudėti supjaustytus svogūnus (kubeliais), smulkintą česnaką bei morkas. Kepti ant nedidelės ugnies, kol morkas truputuką suminkštės. Sudėti faršą ir kepti kol mėsa paruduos. Sudėti smulkintus koncervuotus pomidorus, pomidorų tyrę, džiovintų žolelių mišinį, supilti jautienos sultinį bei Vorčesterio padažą. Paskaninti druska bei pipirais. Troškinti uždengus apie 30 min. Baigiant troškinti sudėti koncervuotus žirnelius Tuo tarpu išsivirti bulves. ...

Sūrio užkandėlės "Nacho"

Vaizdas
Reikės: 250 g. sluoksniuotos tešlos (man tai buvo vienas pirktinės tešlos lakštas) 1 kiaušinis 1 v. š. vandens 1 puodelis tarkuoto fermentinio sūrio (apie 110 g.) 1/4 puodelio Salsa padažo (apie 60 g. - naudojau vidutinio aštrumo) 5 alyvuogių be kauliukų (supjaustytų į keturias dalis) čili miltelių Išpalkti kiaušinį su vienų šaukštu vandens (bus reikalingas aptepimui). Ant pamiltuoto stalo iškočioti sluoksniuotą tešlą į stačiakampio formos lakštą (38 x 30 cm.) Supjaustytį tešlos lakštą į 20 kvadratėlių (apie 7 cm.) Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišyti su Salsos padažu. Dėti apie vieną arbatinį šaukštelį įdaro ant kiekvieno tešlos kvadratėlio. Ant viršaus uždėti po gabalėlį alyvuogės. Patepti kiekvieno tešlos kvadratėlio kraštus su kiaušinio plakiniu. Užlenkti tešlos galą ant įdaro ir užspausti kraštus su šakute. Į kepimo skardą įkloti kepimo popieriaus ir išdėlioti paruoštus kepinėlius. Kiekvieną aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti čili. Įkaitinti orkaitę iki 180°C t...

Biscotti su pipirmetėmis

Vaizdas
 Reikės: 280 g. miltų 1 a. š. sodos 3 kiaušinių žiupsnelio druskos 150 g. cukraus 1 a. š. pipirmečių esencijos 3 v. š. anakardžio riešutų 3 v. š. graikinių riešutų 3 v. š. džiovintų spanguolių Persijoti miltus ir įmaišyti kepimo sodą. Kitame inde išsukti kiaušinius, pipirmečių esenciją, cukrų ir druską, kol masė taps puri ir pabals (naudojau mikserį). Įmaišyti į masę miltus. Sudėti riešutus, spanguoles ir viską gerai išmaišyti. Įkaitinti orkaitę iki 150°C. Į skardą įtiesti kepimo popieriaus ir paskleisti tešlą taip, kad gautusi maždaug 10 cm. pločio stačiakampis. Kepti įkaitusioje orkaitėje maždaug valandą, kol viršus švelniai parus. Iškepusį kepinį įšimti iš skardos ir palikti kelioms minutėms atvėsti. Duoniniu peiliu supjaustyti kepinį 0.5 - 1 cm. pločio riekelėmis. Riekeles sudėti atgal į skardą ir kepti apie 10 min., tada apversti ir kepti dar 10 min., kol biscotti gražiai pagels ir sukietės. Ištraukti iš orkaitės, sudėti ant grotelių ir leiti atvėsti. Skanau...

Glazūruotas kiaulienos kumpis

Vaizdas
Reikės: Kiaulienos kumpio (maniškis kumpis jau buvo sūdytas ir svėrė - 1.2 kg.) 2.5 l. vandens 1 morkos 1 svogūno 2 sarielo stiebų 2 - 3 lauro lapų 1 cinamono lazdelės Stipriųjų garstyčių Skysto medaus Į didelį puodą supilti vandenį, sudėti į kelias dalis perpjautą morka ir svogūną, saliero stiebus, lauro lapus bei cinamono lazdelę ir galiausiai įdėti visą kumpį.Virti apie 1.5 val. Išvirusį kumpį įšimti iš vandens, nupjaustyti visas virveles kuriomis surištas kumpis (bent jau maniškis buvo apipančiotas :)). Jei kumpis su skūra, geriausia būtų ją nupjauti. Nupjovus skūrą turėtų likti truputėlis lašinių ant kumpio. Kumpio viršų įpjauti skersai ir įšilgai juostelėmis (gražiau atrodys iškepes). Iškloti skardą folija, įdėti kumpį. Viršų aptepti garstyčiomis ir apipilti medumi. Orkaitę įkaitinti iki 160°C, kepti apie 20 min. Kol viršus gražios auksinės spalvos. Labai skanu su virtomis daržovėmis ir orkaitėje keptomis bulvytėmis. Taip pat puikiai tinka sumuštiniams. Skana...

Keksiukai su uogomis

Vaizdas
  Reikės: 3 kiaušinių 300 gr. miltų 2 a. š. kepimo miltelių 130 gr. sviesto 120 ml. jogurto 2 v. š. grietinės 170 gr. cukraus poros saujų įvairių uogų (gali būti šviežios arba šaldytos - aš dėjau šaldytas) Kiaušinius su cukrumi išplakti iki purios masės. Jogurtą ir grietinę supilti į kiaušinių masę ir viską gerai išmaišyti. Sviestą išlydyti ir supilti į jogurto ir kiaušinių masę (sviestas neturi būti karštas) ir viska vėl gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių, jogurto ir sviesto masę. Masę gerai išmaišius suberti uogas. Į keksiukų formą sudėlioti specialas popierines formeles. Išpilstyti paruoštą masę taip, kad kiekvienoje formelėje liktu apie puse centimetro iki formelės viršaus. Orkaitę įkaitinti iki 190°C, kepti apie 25 min. Iškepusius ir pravėsusius keksiukus apibarstyti cukraus pudra. Skanaus! Šaltinis Gamyklėlė

Imbieriniai sausainiai

Vaizdas
Reikės: 2,5 stiklinių miltų 2/3 stiklinės medaus 6 v. š. sviesto 1 stiklinės rudo cukraus 1 kiaušinio 1 a. šaukštelio kepimo miltelių 0.25 a. š. sodos 0.25 a. š. druskos 1 a. š.cinamono 1 a. š. imbiero miltelių 1 a. šaukštelio maltų gvazdikėlių keliolikos sėklyčių kardamono 1 anyžio sėklų žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto Nedideliam inde pakaitinti sviestą, medų, cukrų bei prieskonius. Supilti į didesnį dubenį bei atvėsinti iki kambario temperatūros. Įmušti paplaktą kiaušinį ir viską gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei soda, bei persijotus palaipsniui visad maišant supilti į medaus – kiaušinio mišinį. Viską gerai išmaišyti, suvynioti į maistinę plėvelę bei padėti 1 val. į šaldytuvą. Atvėsintą tešlą iškočioti iki kelių milimetrų storio, išspausti norimos formos meduoliukus, dėti į kepimo popieriumi arba miltais pabarstytą skardą ir dėti į įkaitintą iki 175°C orkaitę bei kepti apie 4-5 min. kol meduoliai gražiai paruduos. Skanaus! Šaltini...