Glazūruotas kiaulienos kumpis


Reikės:
Kiaulienos kumpio (maniškis kumpis jau buvo sūdytas ir svėrė - 1.2 kg.)
2.5 l. vandens
1 morkos
1 svogūno
2 sarielo stiebų
2 - 3 lauro lapų
1 cinamono lazdelės
Stipriųjų garstyčių
Skysto medaus



Į didelį puodą supilti vandenį, sudėti į kelias dalis perpjautą morka ir svogūną, saliero stiebus, lauro lapus bei cinamono lazdelę ir galiausiai įdėti visą kumpį.Virti apie 1.5 val.
Išvirusį kumpį įšimti iš vandens, nupjaustyti visas virveles kuriomis surištas kumpis (bent jau maniškis buvo apipančiotas :)). Jei kumpis su skūra, geriausia būtų ją nupjauti. Nupjovus skūrą turėtų likti truputėlis lašinių ant kumpio. Kumpio viršų įpjauti skersai ir įšilgai juostelėmis (gražiau atrodys iškepes).
Iškloti skardą folija, įdėti kumpį. Viršų aptepti garstyčiomis ir apipilti medumi.
Orkaitę įkaitinti iki 160°C, kepti apie 20 min. Kol viršus gražios auksinės spalvos.

Labai skanu su virtomis daržovėmis ir orkaitėje keptomis bulvytėmis. Taip pat puikiai tinka sumuštiniams.

Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai