Sūrio užkandėlės "Nacho"



Reikės:
250 g. sluoksniuotos tešlos (man tai buvo vienas pirktinės tešlos lakštas)
1 kiaušinis
1 v. š. vandens
1 puodelis tarkuoto fermentinio sūrio (apie 110 g.)
1/4 puodelio Salsa padažo (apie 60 g. - naudojau vidutinio aštrumo)
5 alyvuogių be kauliukų (supjaustytų į keturias dalis)
čili miltelių


Išpalkti kiaušinį su vienų šaukštu vandens (bus reikalingas aptepimui).
Ant pamiltuoto stalo iškočioti sluoksniuotą tešlą į stačiakampio formos lakštą (38 x 30 cm.) Supjaustytį tešlos lakštą į 20 kvadratėlių (apie 7 cm.)
Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišyti su Salsos padažu. Dėti apie vieną arbatinį šaukštelį įdaro ant kiekvieno tešlos kvadratėlio. Ant viršaus uždėti po gabalėlį alyvuogės. Patepti kiekvieno tešlos kvadratėlio kraštus su kiaušinio plakiniu. Užlenkti tešlos galą ant įdaro ir užspausti kraštus su šakute.
Į kepimo skardą įkloti kepimo popieriaus ir išdėlioti paruoštus kepinėlius. Kiekvieną aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti čili.
Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepti apie 10 - 15 min., kol taps gražios auksinės spalvos.
Iškepusius išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti apie 10 min.

Puikus užkandis savaitgaliui prie gero filmo ar alaus! :)

Skanaus!

Šaltinis Puff-Pastry

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai