Imbieriniai sausainiai


Reikės:
2,5 stiklinių miltų
2/3 stiklinės medaus
6 v. š. sviesto
1 stiklinės rudo cukraus
1 kiaušinio
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
0.25 a. š. sodos
0.25 a. š. druskos
1 a. š.cinamono
1 a. š. imbiero miltelių
1 a. šaukštelio maltų gvazdikėlių
keliolikos sėklyčių kardamono
1 anyžio sėklų
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto



Nedideliam inde pakaitinti sviestą, medų, cukrų bei prieskonius. Supilti į didesnį dubenį bei atvėsinti iki kambario temperatūros. Įmušti paplaktą kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei soda, bei persijotus palaipsniui visad maišant supilti į medaus – kiaušinio mišinį. Viską gerai išmaišyti, suvynioti į maistinę plėvelę bei padėti 1 val. į šaldytuvą.
Atvėsintą tešlą iškočioti iki kelių milimetrų storio, išspausti norimos formos meduoliukus, dėti į kepimo popieriumi arba miltais pabarstytą skardą ir dėti į įkaitintą iki 175°C orkaitę bei kepti apie 4-5 min. kol meduoliai gražiai paruduos.

Skanaus!

Šaltinis White Plate

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai