Avienos troškinys su džiovintais abrikosais


Porcijos 4
Gaminimo laikas 3 val.
Marinavimo laikas 2 val. arba per naktį (pasirinktinai)

Reikės:
Mėsos marinatui:
2 a. š. maltos paprikos
1 a. š. maltos ciberžolės
1 a. š. malto kmyno (indiško)
1 a. š. maltos kalendros
1 a. š. malto cinamono
1/4 a. š. malto kardamono
1 a. š. druskos
1/2 a. š. Cayenne pipiro
1 žiupsnelis šafrano
1 a. š. citrinos žievelės
1 v. š. aliejaus
Troškiniui:
450 g. avienos
1 v. š. aliejaus
1 balto svogūno
1 v. š. tarkuoto česnako
1 v. š. tarkuoto imbiero
2 v. š. pomidorų tyrės
500 ml. jautienos sultinio
3/4 puodelio džiovintų abrikosų
1/2 puodelio razinų
1 v. š. medaus
2 v. š. harissa tyrės (aštriųjų pipirų tyrė)
1/4 puodelio pistacijų (nebutinai)
1/4 puodelio šviežios kalendros (nebutinai)
1/4 puodelio šviežių petražolių (nebutinai)
1 puodelio Graikiško jogurto be priedų (nebutinai)


Dubenyje sumaišykite visus prieskonius: papriką, ciberžolę, maltą kmyną, malta kalendrą, cinamoną, kardamoną, druską, cayenne piprą, šafraną, citrinos žievelę ir aliejų kartu su pjaustyta aviena (kąsnio dydžio gabalėliais) ir viską gerai išmaišykite. Uždenkitę dubenį maistine plėvele ir palikite šaldytuve bent porai valandų, kad mėsa pasimarinuotu (geriausia per naktį).

Įkaitinkitę aliejų troškintuvėje ir gerai apkepinkitę avieną iš visų pusių. Išimkite iš troškintuvės ir atidėkite į šalį. Sudėkite smulkintą svogūną į tą patį troškintuvą, kepinkite apie 5 min. kol suminkštės ir pagels, tuomet sudėkite tarkuotą česnaką, imbierą ir dar pakepinkite porą minučių. Sudėkite atgal avieną, pomidorų tyrę ir užpilkite jautienos sultiniu, leiskite užvirti, tuomet uždenkite dangtį ir dėkitę į 150°C įkaitiną orkaitę ir troškinkite apie 1.5 - 2 val.
Vėliau sudėkite džiovintus abrikosus, razinas ir jei reikia įpilkite daugiau jautienos sultinio (tiek, kad apsemptų mėsą) ir dėkite atgal į orkaitę dar 20 minučių.
Įmaišykite medų ir harrisą.
Patiekite kartu su kuskusu, pictacijos, smulkinta kalendra ir petražolėmis beu Graikišku jogurtu.

Skanaus !


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai