Amatininkų duona (Be minkymo !)


Reikės:
450 g. miltų (kvietiniai)
355 ml. šilto vandens
1 - 2 a. š. jūros druskos
1 r. š. sausų mielių


Pirmiausia dideliame dubenyje išmaišykite miltus, druską ir mieles. Supilkite vandenį ir naudodami medinį šaukštą užmaišykite tešlą. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite tešlą pakilti 8 - 18 val. Tešloje atsiras daug oro burbulų ir pakils (padvigubės).
Kai tešla jau bus pakilusi, išverskitę visą dubens turinį ant miltais pabarstyto stalo ir suformuokite iš tešlos kamuolį (tešlos minkyti nereikia). Vėl uždenkite tešlą maistine plėvele ar lininiu rankšluosčiu ir palikite pasiilsėti apie 30 min.
Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių temperaturos. Kai orkaitė bus pilnai įkaitusi, įdėkite savo troškintuvą (kitaip dar vadinama špižinį puoda ar Dutch-oven) ir palikte kad įkaistų - apie 30 min.


Po 30 min. atsargiai išimkite puodą iš orkaitės, puodo vidų plonai ištepkite aliejumi (jei puodas polivuotas galite netepti riebalais) ir įdėkite paruoštą tešlą.
Dėkite puodą su tešla atgal į orkaitę ir kepkite uždengtą apie 30 min. Po to nudenkite puodą ir dar kepkite apie 15 min. kol duona gražiai įgaus auksinę spalvą.


Iškeptą duonelę atsargiai išimkite iš puodo ir palikte ant grotelių, kad atvėstu.

Skanaus !

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai