Škotiški blyneliai su klevų sirupu
Reikės:
120 g. miltų
30 g. cukraus
1 didelis kiaušinis
140 ml. pieno
1.5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus (persijotus miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų).
Į kitą dubenį supilkite pieną, įmuškite kiaušinį ir išplakite.
Tuomet į dubenį su miltais supilkite pieno ir kiaušinio plakinį ir viską gerai išmaišykite iki gražios vientisos masės (blynelių tešla turėtų gautis ganėtinai tiršta).
Kepkite blynelius gerai įkaitintoje keptuvėje (aš naudojau tefalinę keptuvę - tokiu atveju man nereikėjo jokių riebalų kepimui, todėl blyneliai gaunasi neriebūs bei gražios auksinės spalvos).
Patiekite dar karštus su gabalėliu sviesto bei klevų sirupu.
Skanaus!
Šaltinis Tinned tomatoes
Komentarai
Rašyti komentarą