Pievagrybių - faršo kepsneliai

Porcijos: 4


Reikės:
Kepsneliams:
500 g. didelių pievagrybių
400 g. jautienos faršo (aš naudojau kiaulienos)
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 kiaušinio
100 g. tarkuoto sūrio
1 a.š. raudonosios paprikos miltelių
1 a.š. džiovinto čiobrelio (aš naudojau šviežią)
alyvuogių aliejaus
druskos
maltų juodųjų pipirų

Salotoms:
2 pomidorų
200 g. šviežių ridikėlių
salotų lapų (galima naudoti kokie tik patinka)
citrinos
alyvuogių aliejaus
balzaminio acto
drusko
maltų juodųjų pipirų


Pirmiausia nuplaukite pievagrybius. Nusausinkite.
Kotelius gražiai išpjaukite. Dalį pievagrybių kotelių atidėkite į šoną, juos galėsite sudėti į faršą. Pievagrybius pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepant pievagrybiai išliks minkšti ir neišsausės.
Į faršą sudėkite smulkintus pievagrybių kotelius, smulkiai pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką, įmuškite kiaušinį, sudėkite paprikos miltelius, čiobrelį, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sumaišykite.
Suformuokite iš faršo rutuliukus (faršo rutuliuko dydis priklauso nuo jūsų turimų pievagrybių dydžio) ir įspauskite į pievagrybio kepurėlę.
Prikimštus pievagrybius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ie kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 min.
Baigus kepti, išimkite skardą su pievagrybiais, apibarstykite paviršių tarkuotu sūriu ir dėkite dar kelioms minutėms atgal į orkaitę, kol sūris gražiai išsilydys.


Salotoms, visas daržoves nuplaukite, nusausinkite.
Supjaustykite pomidorus, ridikėlius bei salotų lapus (pasirinkite jums norimą dydį). Įšspauskite citrinos sultis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei trupučiu balzaminio acto (apie 2 a.š.), pagardinkite druska. Viską gerai išmaišykite.


Iškepusius pievagrybių kepsnelius galite patiektu su bulvių koše, salotomis ir baltu padažu.

Skanaus!

Šaltinis Neringa - blogas

Komentarai

  1. Šiandien išbandžiau, visai nieko, tik sūrio neturėjau, kitą kart bandysiu su sūriu. Tik vaikai pievagrybius nulupo ir klausė, kodėl tokie maži kotletai :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai