Avinžirnių ir lęšių sriuba


Reikės:
200 g. skardinės avinžirnių (galima naudoti ir džiovintus)
150 g. raudonųjų lęšių
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
1 skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse
1 l. vištienos sultinio (galima naudoti ir kitokį - pagal skonį)
2 a.š. kumino
2 a.š. rūkytos paprikos
1 a.š. curry prieskonių
žiupsnelio čili (Chilli Flakes)
druskos
maltų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus


Keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus pakepinti kuminą, kol pradės skleistis aromatas, tada sudėti pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Pakepinti kol svogūnai gražiai pagels.

Visą pakepintą keptuvės turinį supiltį į puodą, užpilti sultiniu, sudėti pomidorus ir raudonuosius lęšius, curry prieskonius, rūkytos paprikos miltelius, įberti žiupsnelį čili bei paskaninti druska be pipirais. Virti kol lęšiai išvirs (bet nesuvirs). Baigiant virti sudėti skardinę avinžirnių ir dar leisti kelias minutes pavirti.
(Pabaigus sriubai išvirti aš dar įdėjau apie 100 g. kepintos šoninės - bet tai nebūtina.)

Jei sriuba bus pertiršta - įpilkite dar sultinio.

Jei naudosite džiovintus avinžirnius, juos geriausia iš vakaro užmerkti vandenyje (taip, kad apsemtu avinžirnius) ir palaikyti per naktį, apie 10 - 12 val. Paskui juos apvirkite dideliame kiekyje vandens - kol bus puskiečiai, visai išvirti nereikia, nes pabaigsite juos virti kai sudėsite į sriubą.

Ypač skanu jei patieksite su šiltą skrudinta prancužiška duonele.

Skanaus!

Šaltinis Around the kitchen table...

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai