Tradiciniai britiški paplotėliai (Traditional Scones)

Šie paplotėliai ypač populiarūs Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje bei Jungtinėse Amerikos Valstijose.
Puikus kąsnelis pusryčiams prie karštos kavos ar šviežių mėtų arbatos.

Porcijos: ~12 - 18 paplotėlių

Reikia:
450 g. miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
0.5 arb. š. druskos
50 g. cukraus
110 g. sviesto (geriausia nesūdyto)
1 kiaušinis
50 ml. grietinėlės
200 ml. pieno (gali prireikti šiek tiek daugiau)
saujos razinų (nebutinai)
1 kiaušinis sumaišytas su trupučiu pieno (paplotėliams aptepti)

Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Dubenyje sumaišyti kambario temperatūros svietą su miltais. Geriausia tai padaryti su rankomis. Turėtų gautis masė šiek tiek panaši į sausus duonos trupinius.
Įmušti kiaušinį, supilti grietinėlę bei pieną. Suberti razinas.
Viską gerai išminkyti. Tešla neturėtų buti per drėgna. Todėl reikalui esant reikėtų pilti mažiau pieno arba pridėti šiek tiek daugiau miltų. Pasistengti neperminkyti tešlos, kad nesigautų per kieta.
Tešlą suvolioti i rutulį, o po to ant miltais pabarstyto stalo išvolioti pailgai. Supjaustyti maždaug 3 cm. storio gabaliukus.
Supjaustytus gabaliukus išdėlioti į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą. Aptepti gabaliukus (paplotėlius) kiaušinio ir pieno plakinių.
Kepti apie 15 - 20 min., kol viršus taps auksinės spalvos.

Skanauti galima - paplotėlius perpjovus išilgai, su plakta grietinėle bei braškėmis.

Skanaus!

Šaltinis En Petitchef

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai