Sausainiai "Zebriukai"

Reikia:
500 g. miltų
250 g. margarino kepiniams
150 g. cukraus
truputį vanilinio cukraus
truputį druskos
2 kiaušiniai
3 arbatiniai šaukšteliai kakavos

Į dubenį suberti miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir druskos. Lengvai permaišyti. Įmušti 2 kiaušinius. Kad būtų lengviau, margariną galite susipjaustyti kubeliais arba truputį išlydyti mikrobangų krosnelėje.
Išminkyti vientisą tešlą. Išminkytą tešlą padalinti į dvi dalis. Patartina tešlą palikti pusvalandžiui šaldytuve. Vieną pusę ir dedame į šaldytuvą, o į kitą tešlos pusę įminkome 3 šaukštelius kakavos. Paskui ir ją paliekame šaldytuve.
Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
Atsargiai iškočioti vieną tešlos dalį. Tada kitą. Dedame vieną ant kitos. Nenustebkite, jei tešla plyšta ir yra trapi. Taip turi būti. Kad tešlos daugmaž susilygintų, dar truputų lengvai jas pakočiojame abi kartu. Suvyniojame į vyniotinį. Supjaustome plonais griežinėliais. Peilis turi būti aštrus. Dedame į skardą ir kepame apie 12-15 min. Kepimo laikas dar priklauso nuo sausainių supjaustymo storio.

Skanaus!

Šaltinis Senas užrašų sąsiuvinys

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai