Šiuolaikiniai keksiukai

Trukmė: ruošti - 30 minučių; kepti - 20 minučių
Porcijos: ~ 12 keksiukų

Reikia:
150 g. sviesto
150 g. cukraus
3 kiaušinių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
150 g. miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
100 ml. pieno

Glajui:
125 g. sviesto (kambario temperatūros)
400 g. cukraus pudros
50 ml. pieno
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
valgomų dažų (mėlynų, geltonų, rožinių ir alyvų spalvos)

Dekoravimui:
visokiausių barstinių
sidabrinių burbuliukų
smulkių saldainiukų

Įkaitinti orkaitę iki 180°C.

Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Įberkiti vanilinio cukraus ir išmaišyti. Kiaušinius atsargiai askirti, baltymus išplakti iki standžių putų, trynius įmaišyti į sviesto masę.
Į sviesto, cukraus, trynių masę suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Tada palengva įmaišyti kaišinių baltymus išplaktus iki standžių putų.
Keksiukų kepimo skardą ištiesti popierėliais, sukrėsti po 2 didelius šaukštus į krepšelį. Iki viršaus turi likti šiek tiek vietos. Kepti apie 15 - 20 minučių.
Kol keksiukai keps paruoškite glajų. Sviestą išsukite su cukraus pudra iki purios masės. Supilti pieną ir suberti vanilinį cukrų. Viską vėl gerai išmaišyti.
Masę išskirstyti į atskirus dubenis, įberti į kiekvieną iš jų skirtingos spalvos valgomų dažų ir gerai išmaišyti.
Norimos spalvos masę sukrėsti i konditerinį švirkštą ir padekoruoti jau atvėsusius keksiukus.
Ant viršaus užbarstyti spalvotų saldainiukų, sidabrinių burbuliukų. Palikti dar 30 minučių, kad viskas sustingtų.

Šaltinis UKTV

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai