Duoniukai - sausainiukai

Reikia:
1 puodelis karšto virinto vandens
1 a.š. vištienos sultinio prieskonių
2 v.š. aliejaus
2 v.š. pieno miltelių
0,5 a.š. druskos
1 kiaušinis
2 puodeliai smulkių kvietinių miltų
1,5 puodelio rupių kvietinių miltų
po 1 a.š. linų sėmenų, baltųjų ir juodųjų sezamų sėklų
1 a.š. sausų mielių

Linų sėmenis ir sezamų sėklas šiek tiek paskrudinti sausoje keptuvėje. Iš visų produktų užminkyti tešlą. Minkyti, kol tešla taps elastinga, nelips prie rankų. Palikti pakilti šiltoje vietoje 1 val. Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti ir iškočioti 1 cm storio lakštą. Sausainiukus galima formuot įvairiai: išspausti formelėmis figūrėles arba paprasčiausiai supjaustyti rombais, kvadratais ar juostelėmis. Paruoštus sausainiukus sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikti dar 20 min. Orkaitę įkaitinti iki 200°C, kepti 10 min, sumažinti temperatūrą iki 150°C ir dar pakepti 15-20 min, ataušinti ant grotelių.

Kepant duoniukus - sausainiukus galima naudoti ryškesnius prieskonius.

P.S Puodelis - 250 ml.

Šaltinis DeLona

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai