Blyneliai su vynuogiu uogiene


Reikia:
0,5 stiklinės kefyro
1 kiaušinio
1 šaukštas vanilinio cukraus
0,5 šaukšto malto imbiero
2,5 šaukšto saulėgrąžų aliejaus
0,5 puodelio miltų
0,5 puodelio ryžių miltų
1 arbatinis šauštelis kepimo miltelių
cukraus pudros
vynuogių uogienės (galima ir kitokios)

Tešlą plakti mikseriu, iš pradžių išplakti kefyrą su kiaušiniu, vanilės cukrumi, ir maltu imbieru, tada sudėti ryžių ir kvietinius miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išplakti. Įpylti dar aliejaus, dar šiek tiek paplakti.
Tefloninę keptuvę įkaitinti ir kepti blyneliu ant vidutinės ugnies. Į keptuvę dėti po šaukštą tešlos, kurį dar dailiai paskirstyti šiek tiek keptuvėje. Po 1-2 minučių blynelius reikia apversti šakute ir dar pakepti, kol pastarieji šiek tiek paskrus.
Valgyti šiltus su gardžia namine vynuogių uogiene.

Šaltinis Senas užrašų sąsiuvinys

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kondensuoto pieno keksiukai

Kepta žuvis

Ežiukai