Reikės: 200 g. skardinės avinžirnių (galima naudoti ir džiovintus) 150 g. raudonųjų lęšių 1 didelio svogūno 4 skiltelių česnako 1 skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse 1 l. vištienos sultinio (galima naudoti ir kitokį - pagal skonį) 2 a.š. kumino 2 a.š. rūkytos paprikos 1 a.š. curry prieskonių žiupsnelio čili ( Chilli Flakes ) druskos maltų juodųjų pipirų alyvuogių aliejaus Keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus pakepinti kuminą, kol pradės skleistis aromatas, tada sudėti pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Pakepinti kol svogūnai gražiai pagels. Visą pakepintą keptuvės turinį supiltį į puodą, užpilti sultiniu, sudėti pomidorus ir raudonuosius lęšius, curry prieskonius, rūkytos paprikos miltelius, įberti žiupsnelį čili bei paskaninti druska be pipirais. Virti kol lęšiai išvirs (bet nesuvirs). Baigiant virti sudėti skardinę avinžirnių ir dar leisti kelias minutes pavirti. (Pabaigus sriubai išvirti aš dar įdėjau apie 100 g. kepintos šoninės...