Obuolienė su Cinamonu
Reikės:
1 kg. 450 g. obuolių (nuluptų ir supjaustytų)
100 ml. vandens
150 g. rudo cukraus
2 cinamono lazdelių
1 anyžiaus
Obuolius nulupkite, išimkite sėklytes ir supjaustykite smulkiomis skiltelėmis.
Sudėkite obuolius į storadugnį puoda, užpilkite vandeniu, sudėkite cukru, cinamoną ir anyžių. Virkite ant vidutinės ugnies uždengus puodą dangčiu.
Kai obuoliai pradės virtį, dangtį nudenkite ir virkite ant silpnos ugnies kartas nuo karto vis pamaišant tol kol obuoliai suminkštės ir sukris iki jums norimos konsistencijos.
Jeigu naudosite maltą cinamoną (1.5 a. š.), o ne lazdeles, tuomet jį palikite pabaigai ir baigiant virtį obuolienę sudėkite cinamoną ir dar pavirkite apie 5 min.
Ataušinkite ir skanaukite su šviežiai kepta duonele ! :)
Skanaus !
Komentarai
Rašyti komentarą